Augustinusdag 2017

September 2017

Beste vrienden,

Onze 31e studie- en ontmoetingsdag vindt dit jaar plaats op zaterdag 7 oktober 2017, van 10u tot 16u Als locatie kozen we dit jaar voor het klooster van de augustijnen te Gent, in de Academiestraat 1 te Gent.

Het thema van deze dag is:

De weg van Augustinus

Op weg met Augustinus vandaag

We hebben vier sprekers gecontacteerd die het thema zullen uitdiepen: Mgr. Gabriel Quicke vertelt over de weg die Augustinus aflegde . Zr. Carine Devogelaere  gaat dieper in op de weg die Augustinus net als de apostelen en in feite elke gelovige aflegt en hoe daarbij de Weg zich laat kennen. In de Ander en in Bijbel teksten. Bert Vanderhaegen bestudeert hoe Augustinus een metgezel kan zijn op zijn weg doorheen het pastoraal in een ziekenhuis, maar omdat hij te elfder ure werd opgeroepen in Rome tijdens het weekend van 7 oktober, biedt hij zijn werk enkel schriftelijk aan.  Jan De Volder spreekt over de weg die vluchtelingen. Elke spreker besteedt aandacht aan wat Augustinus te bieden heeft in deze tijd en in zijn of haar veld. En omdat Bert Vanderhaegen forfait moest geven op 7 oktober, hebben we voor u een optreden geregeld van Guido Vanderauwera die de monoloog “Augustinus” (Tekst: Daniel Gybels; regie: Jo Decaluwe)zal brengen.

De kostprijs van deze studiedag is € 35,00. Dit is inclusief de koffiepauzes, het middagmaal, de voorstelling en de publicatie met teksten van de sprekers van dit jaar, zoals u van ons gewend bent.

Het is, zoals steeds, mogelijk extra exemplaren van onze publicatie aan te kopen tijdens de koffiepauzes op de dag zelf, evenals boekjes van voorgaande jaren en andere publicaties van het Augustijns Historisch Instituut te Heverlee en het Augustijns Instituut te Eindhoven.

Wij hopen van harte U op 7 oktober te mogen begroeten. Een augustijnse groet van de werk­­groep Augustinusdag!

 

Bernard Bruning, augustijn

Martin Davakan, augustijn

Anthony Dupont, medewerker AHI

Anneke Goovaerts, medewerkster AHI

 

Agenda van de dag:

10u00:  Verwelkoming in de Tinnenpot   (Tinnenpotstraat 21, 9000 Gent)

10u15: Guido Vanderauwera – Augustinus – een monoloog

11u45:  Pauze met gelegenheid tot aanschaf publicaties van het AHI

12u00: Middagmaal, nadien weer gelegenheid tot aanschaf van publicaties van het AHI

13u00:  Gabriel Quicke – “Zo gaan wij de weg van de liefde.”

13u45:  Koffiepauze

14u00: Carine Devogelaere –  De weg koos jou.

14u45:  Koffiepauze

15u00:  Jan De Volder – De weg van de vluchteling

15u45:  Afsluiting

16u00:  Facultatieve viering

 

Uiterste inschrijvingsdatum: donderdag 28 september 2017.

Voor de inschrijving dient u twee stappen te ondernemen: (1) u stuurt een mail naar anneke.goovaerts@augustiniana.be met uw naam en adres en het aantal deelnemers en (2) u schrijft het verschuldigde bedrag (€35,- maal het aantal deelnemers) over op rekeningnummer BE52 4220 0845 3109 van Paters Augustijnen vzw. U vermeld in de mededeling Augustinusdag.

**Zonder deze vermelding vinden wij uw inschrijving niet terug – de betaling geldt als definitieve inschrijving**

Als u graag wat hulp hebt bij de inschrijving, stuur dan een mail naar  Anneke Goovaerts anneke.goovaerts@augustiniana.be of bel +32(0)16 38 71 65 op maandag, dinsdag of donderdag tussen 9:00 en 15:00


Het klooster te Gent is te bereiken …

…met het openbaar vervoer: vanaf het station Gent Dampoort wandelt u naar busperron 3 waar bus 39 vertrekt richting Oostakker Dorp – Gent Blaameersen. Na 4 haltes stapt u uit aan Gent Korenmarkt. Dan is het 10 minuten wandelen van de Sint-Michielshelling via de Korenmarkt en de Kleine vismarkt (later Geldmunt en Sint-Margrietstraat) naar de Academiestraat.

… met het openbaar vervoer vanaf Gent Sint-Pietersstation wandelt u naar tramperron 2 waar tram 1 vertrekt richting Gent Flanders Expo – Wondelgem Industrieweg. Na 8 haltes stapt u uit aan het Gravensteen. Dan is het nog 5 minuten wandelen van de Rekelingenstraat via de Geldmunt (later Sint-Margrietstraat) naar de Academiestraat. Bepaal uw route op de website van De Lijn www.delijn.be (routeplanner).

…met eigen vervoer: vanaf de ring van Gent rijdt u de Doornzelestraat in. Op het eind linksaf de Sleemstraat in, deze verandert in de Lange Steenstraat. Dan slaat u rechtsaf de Sint-Margrietstraat in en neemt de eerste links de Academiestraat. Parkeergelegenheid bekijkt u vooraf via de website van de stad Gent: https://stad.gent/mobiliteit-openbare-werken/mobiliteit/parkeren